Hulp bij stress, gespannenheid en overspannenheid

We hebben er allemaal mee te maken en stress hoort bij het leven. Gezonde spanning kan geen kwaad. Denk maar aan de spanning die je kunt voelen bij een presentatie of een sollicitatiegesprek. Deze spanning gaat ook weer weg en het zorgt ervoor dat je alert kunt reageren mocht het nodig zijn en goed geconcentreerd kunt werken.

Maar je kunt ook te maken krijgen met ongezonde stress: langdurige stress. Deze komt vaak voort uit een vervelende gebeurtenis. Ook als je moeite hebt met grenzen stellen en iedereen altijd tevreden wilt houden, kun je langdurige stress ervaren (en afstevenen op een burn-out). Langdurige stress is slecht voor je gezondheid. Stress verhoogt je cortisolspiegel en deze heeft invloed op je immuunsysteem.

Genoeg mensen lopen veels te lang door met stress en hebben geen idee wat de gevolgen kunnen zijn. Vaak omdat deze pas later klachten veroorzaken.

Heb je vaak last van stress? Ik kan je helpen, vertel mij jouw verhaal.

Laat je lichaam herstellen van alle stress
Je lichaam is door alle stress flink aan het werk geweest. Daarom is het belangrijk dat je lichaam de kans krijgt om zich te herstellen. Als stress lang aanhoudt, te vaak voorkomt of te heftig is, dan heeft je lichaam niet de mogelijkheid om tussendoor te kunnen herstellen.

In mijn therapie zijn 3 dingen heel belangrijk: Wat veroorzaakt bij jou stress? Hoe ga jij met deze situatie om? En hoe zou je anders met deze situatie om kunnen gaan zodat je geen stress ervaart?

Neem contact op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.