EMDR Therapie Den Haag

Als je in je leven iets ingrijpends meemaakt, kan dat zorgen voor stress, angst en onzekerheid. Het is vaak van grote invloed op je leven en wel dusdanig dat het je leven echt op zijn kop kan zetten. Zo kan het zijn dat je herbelevingen hebt. De beelden van het voorval blijven zich dan aan je opdringen en dat kost je veel energie. Energie die ten koste gaat van de positieve gebeurtenissen in je leven. Merk jij dat je gebukt gaat onder de impact van een vervelend voorval? Neem dan contact op met de praktijk voor EMDR Den Haag. Ik kan jou door de inzet van therapie EMDR Den Haag helpen met dit verwerkingsproces.

EMDR behandeling: kortdurend en effectief

Wanneer je bij mij in de praktijk komt, gaan we volgens een bepaald protocol aan de slag. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat een EMDR therapie jou kan helpen om het trauma goed te verwerken. Lang hoeft dit niet te duren. De ervaring heeft geleerd dat slechts enkele behandelingen voldoende zijn om de ingrijpende gebeurtenis om te buigen naar een herinnering. Je weet nog steeds dat het gebeurd is, maar het speelt na de EMDR Den Haag geen grote rol meer in je leven. Zodra je na de EMDR Therapie denkt aan het trauma, levert dat geen spanning en negatieve energie meer op.

Hoe werkt EMDR Den Haag?

Als we starten met de EMDR Den Haag vraag ik je om terug te denken aan het beeld dat bij jou de meeste spanning veroorzaakt. Daarna begin ik met ‘tappen’ op je beide benen. De taps op jouw linker- en rechter been zullen er langzamerhand toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Dit komt doordat de oude emotionele lading als het ware wordt gewist en vervangen wordt door een nieuwe positieve lading. Deze manier van behandelen zet jouw hersenen eigenlijk op een dwaalspoor. Waar tot nu toe alle aandacht naar de nare gebeurtenis ging, moeten je hiervoor gevraagd wordt, kunnen je hersenen niet gebruiken voor het oproepen van spanning en de bijkomende negatieve gevoelens en gedachten.

De confrontatie aangaan

Terugdenken aan het trauma kan confronterend zijn. Het liefst wil je hier helemaal niet meer aan denken. Toch is het nodig om de negatieve invloed van het gebeuren voor eens en voor altijd het hoofd te bieden. Ik blijf de hele tijd bij je en ik houd je goed in de gaten. Je komt een aantal keren bij me voor een behandeling en na elke sessie zul je merken dat de negatieve invloed afneemt. Dit motiveert jou ook om door te zetten en de EMDR Therapie te volbrengen.

Neem contact op met EMDR Den Haag
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt over deze vorm van therapie. Twijfel je of wat jij hebt meegemaakt, kan worden behandeld met EMDR Therapie Den Haag? Het maakt mij niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag in mijn praktijk in Den Haag.